top of page
חיפוש

אימון בהריון

תמונת הסופר/ת: Michal GiladMichal Gilad

עודכן: 9 ביולי 2020


עם, משפטים כאלה היו נשמעים כל הזמן: "את בהריון. את צריכה לנוח", "זה לא הזמן להתחיל להתאמן", "בהריון אסור להתאמץ". אבל אנחנו כבר מזמן יודעות שאנחנו ממש לא מוכרחות לנוח כשאנחנו בהיריון (למרות שאם אנחנו רוצות לעשות את זה, אנחנו בהחלט מוזמנות J). לגבי נשים שקיימו שגרת אימונים עוד לפני כניסתן להיריון, הייתה תמימות דעים: טוב יעשו אם ימשיכו לעשות ספורט גם בחודשי ההיריון. אבל מה לגבי נשים שלא התעמלו לפני כן? – או. כאן יש חידושים מעניינים.

גם אם לא התעמלת לפני ההיריון

ב- 2020 קבע ה- ACOG (American Congress of Obstetricians and Gynecologists) שמומלץ לכל אישה בהריון – בהנחה שההיריון תקין - להתחיל בפעילות גופנית (לאחר התייעצות עם גורם רפואי, כמובן). ההמלצה הגורפת הזאת עושה אבחנה מתבקשת בין נשים שרגילות להתאמן וכאלה שלא:

לא התאמנתן קודם? - אתן צריכות להתחיל באימונים בעצימות נמוכה כמו שחיה או הליכה, ולהתקדם בהדרגה עד 150 דקות בשבוע או 30 דקות ביום של פעילות מתונה עד בינונית (אגב, איך תדעו שרמת הקושי היא אכן מתונה? – אם אתן יכולות לדבר במהלך האימון ללא קושי, אתן בדיוק שםJ).

רגילות להתאמן? – המשיכו בפעילות הגופנית הרגילה שלכן, אבל היו רגישות לשינויים בגוף ושימו לב מה גורם לכן אי נוחות. קחו בחשבון ירידה קלה ברמת הכושר ככל שההיריון מתקדם.

אז למה זה כל כך חשוב, בעצם?

היתרונות בפעילות גופנית בהריון הם רבים רבים. אפשר למנות, ביניהם, שיפור בכוח ובסיבולת השריר, שיפור תפקוד קרדיווסקולרי ושמירה על כושר אירובי, ירידה בסיכון לסיבוכי הריון כגון יתר לחץ דם על רקע הריון או רעלת הריון, הפחתה בכאבי גב ואגן, הפחתה במידת העייפות, ירידה במתח, בדיכאון ובחרדה, שליטה במידת העלייה במשקל במהלך הריון ושמירה על משקל הגוף לאחר הלידה, פחות סיבוכי לידה, שיפור שליטה על רמת הסוכר בדם בנשים עם סכרת הריון, ירידה בסיכון לניתוחים קיסריים והתערבויות בלידות וגינליות וקיצור זמן ההחלמה אחרי הלידה.


יש דברים שאסור לעשות?

כן. מהאימונים שברשימה הבאה מומלץ להימנע:

☆שכיבה ותרגול על הגב החל מהשבוע ה-16 (בשכיבה על הגב כובד הרחם עלול ללחוץ על הוריד הנבוב התחתון INF VENA CAVA)

☆ספורט שעלול להוביל לנפילות או פגיעות בבטן: כמו קרב מגע

☆ספורט שגורם לחימום יתר, כמו ביקראם יוגה

☆צלילה

מה חשוב לזכור

♡לדאוג לסביבה מבוקרת. למשל, לא ללכת בשמש באמצע היום

♡להקפיד על ביגוד והנעלה מתאימה

♡לשתות מספיק

♡לאכול לפני האימון כדי שלא תהיה ירידה בסוכר

♡לשים לב לקוצר נשימה מוגזם, כאבים בבית חזה

ודפיקות לב, סחרחורות, התכווצויות רחם כואבות,

עייפות מוגזמת או כאבי בטן, ולפנות מיד לרופא

שלך אם את חשה משהו מאלה


צילום: מירב רביץ מושל

18 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

כל מה שרצית לדעת על אימון גופני בהריון

אם אני מרגישה טוב, האם מותר להמשיך באימון כרגיל בתחילת ההריון? אז בהחלט ההמלצה היום לכל אישה עם הריון תקין להמשיך להתאמן (acog 2020)....

מה זו רצפת אגן ומה הקשר לסקס?

אז מה זה בכלל רצפת האגן? רצפת האגן זה מבנה אנטומי בתחתית האגן שמהווה את הרצפה של האגן, מהחלק הקדמי של האגן(פוביס) אחורה ונאחז בעצם הזנב....

Comments


bottom of page